Rouwen om je ouwe ik, van vóór de eetstoornis
In deze aflevering gaat Wendy de diepte in, met Sophie. Wat doet het met je, wanneer je als twintiger zo'n 10 jaar een pittige eetstoornis hebt? Luister mee hoe Sophie zichzelf herontdekte en er nu mensen en organisaties mee helpt!
Er staat een nieuwe podcastaflevering 'De diepte in' voor je online! Vandaag hoor je mij, Wendy, in gesprek met Sophie. Het plan voor een podcast was er al langer, omdat we de liefde voor verhalen delen én van kwetsbaarheid en onze 'verlieservaring' onze kracht én passie hebben gemaakt. Al wandelden we een totaal ander pad; we vinden veel raakvlakken en zodoende doken we samen de diepte in.
Met een schuin oog zag ik tijdens het gesprek dat het geluid niet goed werd opgenomen (wat is dat toch met die techniek...?). Wellicht hoor je me in het begin denken: “Help! Gaat dit wel goed? Wordt er überhaupt iets opgenomen?” We gingen door. Net als in het echte leven. Werkende microfoons of niet. We hebben beiden voor hetere vuren gestaan.
Superknappe vrouw onzeker op diepere lagen
Sophie is een superknappe vrouw, getalenteerd en sociaal. Toch werd haar negatieve zelfbeeld haar bijna fataal. Ze kreeg op haar 21e een pittige én langdurige eetstoornis. Dat is een relatief late leeftijd om een eetstoornis te krijgen, vertelt Sophie.
Wat doet het met je...
....wanneer de angst om aan te komen, sterker is dan de angst om dood te gaan? Sophie vond hier haar weg in en zet haar ervaring nu in om anderen te helpen. Ze focust zich, in tegenstelling tot de hulp die zij kreeg, op zelfwaardering in plaats van gewicht. Voor Sophie moest daar éérst iets aan gebeuren, voordat ze uberhaupt aan durfde te komen, destijds.
Sophie: "Ik rouwde vooral om mijn versie van vóór de eetstoornis."
Heeft een eetstoornis eigenlijk ook met rouw te maken?
Ik vroeg het me af en we doken hier samen in. Wat blijkt? Sophie rouwde vooral om de versie van haar van vóór de eetstoornis. Ze had al een heel leven voor de eetstoornis gehad en kende zichzelf daarin best goed. En die persoon ging ze steeds meer missen.
Luister mee en verwonder je!
Leuk feitje: Sophie en Wendy zijn nichtjes.
Oké, terug naar de podcastaflevering :-)
Luister mee & laat je verrassen over wederom een ander perspectief, dit keer op je lijf en dus je leven!
----
Door Wendy genoemde boeken in de podcast:
Door Sophie genoemde boeken in de podcast:
Meer over Sophie's werk | Sooph Support
- Website Sooph Support
- Instagram Sooph Support
- Sophie spreekt en geeft trainingen, aan scholen en (zorg) organisaties. Denk hierbij aan: 'Voed je kennis', het leren begrijpen, signaleren en adequaat handelen bij eetstoornissen.
De intake bij Sophie (Sooph Support) is altijd al gratis en vrijblijvend
Meer van dit graag
- De vorige 3 afleveringen die ik opnam met Leonie , Elzemieke en Ellis zijn ook echt heel mooi om te beluisteren.
- Winkel van Verhalen vind je ook op Instagram & Facebook
- Ook welkom op winkelvanverhalen.nl waar je blogs, boeken, podcasts, poëzie, mijn eerste boek, tas en tweede collectie ansichtkaarten vindt.
- Wendy interviewt, spreekt en schrijft graag. Voel je dat je haar wil uitnodigen? Je vindt haar hier! Instagram, LinkedIn en mail.